Vaak gestelde vragen

Uit de binnen gekomen vragen wordt hier een selectie gegeven. Staat uw vraag of het juiste antwoord er niet bij. Laat het hier even weten.

V: Ik krijg op mijn scherm de mededeling dat ik Flash Player moet installeren. Wat moet ik daarmee?
A: Veel websites laten kleine filmpjes zien. Daarvoor is een afspeelprogramma nodig. Flash Player van Adobe is gratis beschikbaar en dat kun je veilig installeren.


V: Bij het intypen van een email adres krijg ik het @ teken niet maar een ander teken. Wat doe ik verkeerd?
A: Meestal is de toetsenbordindeling (per ongeluk) op "Nederlands" gezet. De toetsenbordindeling moet echter staan op "Verenigde Staten". Kom je er zelf niet uit? Bel dan even en dan lossen we het telefonisch
samen op.

V: Hoe kan ik in één keer alle e-mails verwijderen uit Postvak IN of uit Verzonden items?
A: Je klikt met de rechtermuisknop op de betreffende map en kiest dan de mogelijkheid om de hele map in één keer leeg te maken.


V: Ik wil kijken op een bepaalde website maar dan krijg ik de vraag of ik de invoegtoepassing Activex-besturingselement wil uitvoeren. Wat heeft dit voor consequenties voor mijn computer en kan ik dit veilig doen?
A: Dit is een besturingselement dat nodig is om de website goed te laten werken. Je kunt daarop gewoon reageren als je weet welke website het is. Heb je twijfels bel of mail dan even.


V: Ik ben naar de website gegaan en nu wil ik  een mail sturen maar nu krijg ik een aantekening dat wordt geprobeerd het programma buiten de beveiligde modus te openen. De vraag is of ik dit veilig kan toestaan of niet. En is dat dan altijd veilig. Waarop moet ik letten als ik voor toestaan kies?

A: In dit geval heb je zelf geklikt om het emailprogramma te openen en dan weet je dus dat het veilig is. Maar komt zo'n vraag zonder dat je weet iets gedaan te hebben dan kies je voor niet toestaan. Bij twijfel kies je voor NIET toestaan. In dit voorbeeld zou dan niet het mailprogramma worden geopend. Heb je twijfels bel of mail dan even.

 

 

Vragen staat vrij

  • Heeft u een vraag over uw computer, stel hem gerust per mail.
  • Vragen staat vrij. Als ik het antwoord weet, krijgt u direct antwoord per mail.
  • Soms zal ik u verwijzen naar een artikel of antwoord op een andere website.
  • En bedenk: "vragen zijn nooit dom". Het kan misschien zo zijn dat ik het niet goed heb uitgelegd. Vraag het gewoon nog een keer.